• Telefonisch contact
 • Gratis offerte aanvragen
  • Openingstijden: Ma t/m vr: 9:00 - 21:00 Za & zo: 9:00 - 18:00
  • Zéér scherpe verhuistarieven
  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Nette verhuizers en servicegericht
  • Verhuizen door heel Nederland
  • Volledig ontzorgd

  Tips voor een comfortabele verhuizing

  Particuliere verhuizingen

  Eenvoudig en prettig verhuizen

  Tips voor een comfortabele verhuizing heeft CleverMovers te over. Wij delen ze dan ook graag met u. Door deze tips op te volgens zult u zien dat uw verhuizing zowel voor uzelf als voor ons een heel stuk eenvoudiger en prettiger zal verlopen. Benieuwd wat wij u te vertellen hebben? Lees dan snel onze tips voor een comfortabele verhuizing.

  Inpakken

  Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom dat uw verhuisdozen van goede kwaliteit zijn. Wanneer u oude verhuisdozen gebruikt, loopt u namelijk kans dat ze kapot gaan tijdens het dragen. Nummer voordat u begint met inpakken elke kamer in uw nieuwe woning met een cijfer. Wanneer u gaat inpakken, schrijft u dit cijfer op de verhuisdoos. Zo weet u precies naar welke kamer de dozen gebracht moeten worden. Zorg dat de dozen na het inpakken niet te zwaar zijn. 20 kilo is het maximum. Zo voorkomt u rugklachten voor uzelf en onze verhuizers. Heeft u nog ruimte in een doos, vul ze op dan met vulmateriaal. Dit kan van alles zijn, zoals propjes oud papier en kranten. Het vulmateriaal biedt extra bescherming en uw spullen gaan niet schuiven. Kijk van tevoren welke spullen u wilt inpakken. Het is zonde om spullen te verhuizen die u direct na aankomst weggooit. Wanneer u uw dozen in uw nieuwe huis weer wilt uitpakken, werk dan schematisch. Dit doet u door de spullen kamer voor kamer uit te pakken. Begin bij de slaapkamer. Genoeg rust is tijdens een verhuizing namelijk heel belangrijk.

  Meubels en apparaten

  Meubels en apparaten vergen vaak wat extra denk- en sjouwwerk bij een verhuizing. Meet daarom uw grote meubels op voordat u gaat verhuizen. Houd ook rekening met de deuren en ruimtes in uw nieuwe woning. Zorg dat alles naar binnen kan of bedenk een alternatief. De verhuizers van CleverMovers denken graag met u mee. Wat kan helpen is om uw meubels te demonteren. Het is verstandig om de onderdelen en de schroeven samen in te pakken. U kunt de schroeven bijvoorbeeld met tape op het meubel plakken. U verliest ze zo niet en weet precies waar ze horen. Voorkom beweegbare onderdelen. Dit kan schade veroorzaken. Plak daarom bijvoorbeeld deuren en lades van kasten altijd goed vast. Wilt u apparatuur meenemen? Dan is het handig om dat te doen in de originele dozen. Deze zijn namelijk speciaal voor dit apparaat ontworpen en zijn vaak voorzien van schokdempers.

  Kwetsbare spullen

  Wanneer u gaat verhuizen, zult u ook de kwetsbare spullen mee moeten nemen. U kunt breekbare spullen, zoals servies, het best beschermen door ze bijvoorbeeld in handdoeken of kleding in te pakken. Wilt u uw garderobe liever zonder kreuken vervoeren, kies dan voor speciale garderobedozen waarin u uw kleding op kunt hangen. Vindt u kreuken niet zo’n probleem, dan zijn vuilniszakken een goede verpakkingsoptie. Ook lampenkappen zijn vaak kwetsbaar. Verpak ze daarom in een aparte doos. Bij het vervoeren van brandbare spullen is het verstandig deze apart te verpakken en de dozen niet geheel af te sluiten. Vermeld op de doos dat het bijvoorbeeld gaat om chemische schoonmaakmiddelen. Verhuist u medicijnen? Stop deze dan in kleine, opvallende dozen. Wanneer u tijdens het verhuizen medicijnen moet innemen, zorg dan dat u deze apart houdt.

  Extra tips

  Tenslotte nog wat extra tips voor een comfortabele verhuizing:

  • Begin op tijd. Start minimaal drie maanden van tevoren met uw planning.
  • Maak gebruik van een checklist. U kunt alles afvinken om onrust te voorkomen.
  • Stuur uw adreswijziging naar de instanties die hiervan op de hoogte moeten zijn. Zo voorkomt u post op uw oude adres.

  Schakel CleverMovers in

  Duizelt het u allemaal een beetje? Of ziet u enorm tegen uw verhuizing op? Laat CleverMovers u helpen. Lees onze tips voor een comfortabele verhuizing nog eens rustig na. Of vraag ons naar onze all-in verhuisservice. Hiervoor kunt u bellen naar 085-0606625. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@clevermovers.nl of het contactformulier op onze website invullen. Wij streven ernaar om binnen 24 uur te reageren.